A
Unit 2 Fit for life
Ⅰ .单项填空
1 (2016 ·泰州二中模拟)He accidentally________he had quarreled with his wife and that hehadn’ t been home for a couple of weeks.
A letout B tookcare
Cmade sure Dmade out
A 解析 let out“泄露 一不留神说出” take care“注意 小心” make sure“确信 证实” make out“辨认出来”。
2 (2016 ·浙江台州书生中学检测)The governments are very________about setting a new policyand make no decision until they are quite sure it is the right one.
A particular B concerned
C cautious D certain
C 解析句意政府对制定新政策非常谨慎 直到他们确信是正确的才会做出决定。particular特别的 c onc erned担忧的 c autious小心的 谨慎的 c ertain确信。
3 (2016 ·南京第三高级中学月考)—When did you get there yesterday?
—We arrived there at eight o’clock________
A sharply B right
C sharp D rightly
C 解析答语句意 我们在八点整准时到达。 sharp“准时地”。
4My friend,Bob, takes________possession of most of the company’s shares,and the rest are in________possession of other workers.
A不填 a B不填 the
C the; the D the;a
B 解析句意我的朋友Bob拥有公司大多数股份 剩余的都由其他的员工持有。 takepossession of sth.和in the possession of sb.均为固定搭配 意思分别为“占有某物”和“被某人占有”。 故答案为B。
5 To his disappointment, the opinion he had stuck to________out wrong.
A turn B turn ing
C turned D be turned
C 解析注意句中的to的宾语是定语从句中被省略了的关系代词 而所要填的空是谓语形式 根据语境用一般过去时 turn out是系动词 没有被动形式。
6 It is required that all traffic participants should________the traffic rules to make traffic safer andfaster.
A perform B possess
C observe D support
C 解析句意要求所有交通参与者应遵守交通规则 使交通更安全 更快。 perform“表现” pos s es s“拥有” obs erve“遵守 观察” support“支持”。
7—What do you think of the present busines s c onditions?
—Good,but also many________risks.
A influential B confidential
C potential D preferential
C 解析 influent ial“有影响的” c onfidential“机密的” potent ial“潜在的” preferential“优惠的”。
A
8.(2014·大纲全国卷T23)Today there are more airplanes________more people than ever beforein the skies.
A carry B carrying
C carried D to becarrying
B 解析考查非谓语动词。句意现在天空中比以前有更多的飞机这些飞机能搭载更多的人。分析结构可知此处是there be结构主语more airplanes后接了非谓语动词并且airp lanes与c arry之间为主动关系故用现在分词作后置定语所以B项正确。
9 (2016 ·南通如东县四校调研)—Why does the lake smell terrible?
—Because large quantities of water________
A have polluted B is being polluted
C has been polluted D have been polluted
D 解析 large quantities of. ..作主语时 谓语动词和quantities一致 主语和pollute直接构成被动关系 所以选D。
10 To our puzzlement, the written rec ord of our c onversation doesn’ t________what was actuallys aid.
A contribute to B subscribe to
C correspond to D submit to
C 解析句意使我们不解的是 我们谈话的书面记录与我们实际说的话不一致。contribute to“有助于” subscribe to“订阅 同意” correspond to“与……相一致 符合”submit to“屈从 听从”。
11 Every time I take part in a friend’ s big party, I always go to talk to those who just sit alone sothat they don’ t feel________
A letout B wipedout
Cmade out D left out
D 解析考查动词短语辨析。 句意每次我参加朋友的大型聚会时总是与那些独自坐着的人交谈 以免他们觉得自己被孤立了。 feel left out表示“被忽视 觉得被冷落” 符合句意。 let out“发出(叫声),泄露” wipe out“擦掉 消灭” make out “辨别出 辨认出”。
12 Do let your father know all the truth.He appears________everything.
A to tell B to betold
C to be telling D to have been told
D 解析句意一定要把一切真相告诉你爸爸。他看上去已经知道一切事情。句中tell后面没有宾语 故用不定式的被动式 又因为“知道一切”发生在“告诉真相”之前 要用完成式。 所以正确答案是D项。
13 Parents are supposed to make their own personal________until they feel their teens areresponsible enough to drive safely.
A restriction B approval
C permission D achievement
A 解析考查名词辨析。 句意家长应该(对他们的孩子)做出他们自己的个人的约束 直到他们觉得自己的孩子足够负责、能够安全驾驶。 unti l从句表明主句说的是父母对孩子应该有约束 restriction表示“约束 限制”符合句意。 approval“赞成 同意” permis sion“准许” ac hievement “成就”。
14 It is important to have your eyes examined regularly to check for any sign of eye disease thatmay not have any________
A
A symptom B similarity
C sample D shadow
A 解析句意定期检查眼睛看看是否有迹象产生可能没有任何症状的眼疾很重要。 A项意为“症状” 符合句意 B项意为“类似” C项意为“样本” D项意为“阴影” 都与语意不符。
15—I’m a bit nervous about speaking in public this afternoon.
—________ I’m sure youcan make it.
A Go ahead B Never give up
C Good luck D Take it easy
D 解析句意——我对今天下午在公共场合的演讲有点紧张。 ——别紧张我相信你能行的。 Go ahead去吧 继续 Never give up永远别放弃 Good luck祝你好运 Take iteasy别紧张。
Ⅱ.阅读理解
A
(2016·无锡质检)Aboy and a girlwere a couple of lovers.The girl liked feeling rain, so the boywasalways holding the umbrella when it rained and most part of the umbrella was over the girl.Rainshowered the boy every time but he said nothing except looked at the girl’ s face,which was full ofsilent satisfaction.He felt very happy, so did the girl.
One day they went out for a walk.They were walking hand in hand passing a building which wasunder construction.The girl jumped with excitement and said something.The boy seldom talkedand just looked at her silently.When the girl was talking, a not big or small stone fell down from thebuilding toward the girl’ s head!At that moment the boy took the girl in his arms so suddenly and sostrongly that the girl let out a scream.He meant to protect the girl with his body.But the boy turnedover to make his own body downward before they dropped on the ground.As a result,only the girl’s hand was smashed by the stone and fractured
The girl came back to earth and cried with pain, tears weeping up.She thought the saying that“Thehusband and the wife are birds in the same forest essentially,but when serious tragedy comes, theywill fly separately”was really not wrong!With this, she struggled and stood up from the boy’ s bodykeeping from the pains and slowly ran awaywithout glancing at the boy.
At the time, the boy was calling the girl’ s name in a weak voice,his lips were already white.Hetook out his mobile phone and dialed the girl’ s number,but the girl didn’ t answer.He dialed again,she didn’t answer again.For several times,he gave up.But his fingers pressed something on themobile.At that time,beside the boy, the blood spread slowly,his hand hung and the mobile phonelay in the blood,he had no strength to press the “SENT” key yet.
The next day,when the girl heard of the news that the boy was being rescued, she ran to the hospitalwithout c onsidering her anger.When she hurried to the hospital, the doctor had already declared hisdeath; the cause of his death was that his lung had lost too much blood. It was because,when the boymeant to protect the girl with his body he found that there was a steel stick under them, so he turnedover to make it inset(
A
put into)his own body.The boy’s mother passed the boy’s mobile phone on to the girl.The girl read the message that hadn’ t been sent “Honey, I’m sorry. I still couldn’ t protect youand made you wound.. ..” Upon this, the girl c ouldn’ t help crying. . .
Please treasure the one you love and believe his or her LOVE!
1 The underlined word“fractured”in Paragraph 2 probably means “________”
A shaken B broken
C abandoned D touched
B 解析词义猜测题。 根据前面的单词smashed(破碎)可知只有女孩的手被石头打碎 断了。
2 The girl didn’ t want to answer the boy’s call because________
A she didn’ t hear it
B she was seriously hurt
C she was angrywith him
D she had her phone broken
C 解析细节理解题。从第三段的内容以及第五段中“The next day,when the girl heard of thenews that the boy was being rescued, she ran to the hospital without considering her anger.” 可知当时女孩认为男孩在危急关头不顾她的安危 所以生气了 不接他的电话。
3Which of the following words may best describe the boy’ s behavior?
A Gentle and devoted. B Brave and handsome.
C Rough and selfish. D Intelligent but silly.
A 解析推理判断题。 从第一段的内容可知男孩很温柔 从倒数第三段的句子 It wasbecause,when the boy meant to protect the girl with his body he found that there was a steel stickunder them, so he turned over to make it inset(put into)his own body.可知男孩子对女孩很忠诚 故选A。
4 From this passage we can conclude that________
A love is happy and love is pain
B trust is important between lovers
C one should express his love in time
D one should love a person who is brave
B 解析文章大意题。 根据最后一段“Please treasure the one you love and believe his or herLO VE ”可知我们要珍惜拥有的爱 并且相信别人的爱。 爱人之间的信任很重要。 故选
B。
B
Many of us have heard stories about teachers who can“see”into a student’s future.Even if a studentis not performing well, they can predict success.We are convinced that this ability, this gift, isevidenc e that they were “c alled to teach” .If the gift of sight is evidenc e,how greater must be thegift of touch. I have a story.
I grew up in the fifties in a poor African American neighborhood in Stockton,California,which hadneither sidewalks nor an elementary school.Each day,always in groups at our parents
A
’ insistence,my friends and I would leave home early enough to walk eight blocks to school and bein our seats when the bell rang.For four blocks,we walked on dusty roads.By the fifth block,wewalked on sidewalks that led to lovely homes and to Fair Oaks Elementary School. It was at FairOaks, in a sixth grade English class, that I met Ms.Victoria Hunter, a teacher who had a hugeinfluence on my life.
During reading periods, she would walk around the room, stop at our desks, stand over us for asec ond or two,and then touch us.Without saying anything to us (nothing could break the silenc e ofreading periods), she would place two fingers lightly on our throats and hold them there for seconds.I learned many years later when I was a student at Stanford University that teachers touch the throatof students to check for sub-vocalization(默读),which slows down the reading speed. I did notknow at the time why Ms.Hunter was touching our throats, but I was a serious and respectfulstudent and so,during silent reading period, I did what Ms.Hunter told us to do. I kept my eyes onthe material I was reading and waited for her to place her fingers lightly on my throat.
One day,out of curiosity, I raised my head from my book—though not high—so that I could see Ms.Hunter, a white woman from Canada,moving up and down the rows, stopping at the desks of myclassmates. I wanted to see how they reacted when she touched their throats.She walked past them.I was confused.Did she pass them by because they were model s tudents?What did we, the studentswho were touched,not do right?I sat up straighter in my chair, thinking that my way of sitting mightbe the problem. I was confused.Several days later, I watched again, this time raising my head a littlehigher.Nothing changed.Ms.Hunter touched the same students.Always, she touched me.She touched me with her hands. She also touched me with her belief in my ability to achieve. Shemotivated me by demanding the best from me and by letting teachers I would meet in junior highschool know that I should be challenged, that I would be serious about my work. I am convinced thatshe touched me because she could “see” me in the future.That was true of all of us at Fair Oakswho sat still and silent as Ms.Hunter placed her fingers lightly on our throats.We left Fair Oaks as“best students” entered John Marshall Junior High School, finished at the top of our high schoolclass,and went on to earn graduate degrees in various subjects.Ms.Hunter saw us achieving andshe touched us to make certain that we would.
I was not surprised that she came to my graduation ceremony at Edison High School in Stockton orthat she talked to me about finishing college and earning a Ph.D.She expected that of me.She gaveme a beautifully wrapped box. Inside was a gift, the beauty of which multiplies even as it touchesme:a_necklac e_to_which_I_c an_add_charms_for_each_stage_of_my_life.
【解题导语】 文章讲述Ms.Hunt er通过触摸学生喉咙来确保他们有正确的学习方法 这对作者有很大的影响。
5 According to the writer,what is a special ability many good teachers possess?
A
A The ability to make all students behave well.
B The ability to treat different students in the same way.
C The ability to discover a student’ s potential to succeed.
D The ability to predict the near future of a poor student.
C 解析细节理解题。从文章第一段的句子Many ofus have heard stories about teachers whocan“see”into a student’s future.Even if a student is not performing well, they can predict success.We are c onvinc ed that this ability,可知很多老师拥有的特殊的能力是发现学生有成功的潜力。故C正确。
6When she saw Ms.Hunter walk past some students without touching their throats, the writerfelt________
A disturbed B puzzled
C ashamed D annoyed
B 解析细节理解题。 从第四段的句子 I wanted to see how they reacted when she touchedtheir throats.She walked past them. I was confused.可知当作者看见Ms.Hunter从一些学生旁边走过没有触摸他们的喉咙 她感到很困惑。 故B正确。
7 Ac c ording to the pas sage,how did Ms.Hunter motivate the writer?
A By correcting the way she sat.
B By having high expectations of her.
C By sending her a valuab le necklace.
D By c ommunic ating with her parents often.
B 解析推理判断题。根据文章第五段作者对于老师这种做法的认识 She motivated me bydemanding the best from me可以判断作者认为老师对自己关注是因为老师对自己有更高的期望 于是作者决心在学习上更加努力勤奋。 故B正确。
8What does the writer mean by “a necklace to which I can add charms for each stage ofmy life”in Paragraph 6?
A A gift which encourages me to do well on the journey of my life.
B Agift which becomes more and more valuable as time goes by.
C Anecklace which I wear on all important occasions in my life.
D Anecklace which suits me and adds to my charm.
A 解析句意理解题。 从文章最后一段的句子 I was not surprised that she came to mygraduation ceremony at Edison High School in Stockton or that she talked to me about finishingcollege and earning a Ph.D.She expected that of me.可知这个项链鼓励作者在人生道路上走得更好。 故A正确。
9 The writer’ s attitude towards Ms.Hunter might be described as________
A disappointed B grateful
C doubtful D sympathetic
B 解析推理判断题。 根据文章第一段If the gift of sight is evidence,how greater must be thegift of touch. I have a story.和第五段She also touched me with her belief in my ability to achieve.She motivated me by demanding the best from me可知作者字里行间都表露了对老师的感激。故B正确。
10Which of the following serves as the best title for the story?
AMs.Hunter’ s Surpris e
BMs.Hunter’ s Challenge
A
C A Teacher’ s Touch
D A Teacher’ s Memory
C 解析标题归纳题。 从这篇文章给读者讲述的故事和第一段的主题句 If the gift of sightis evidence,how greater must be the gift of touch. I have a story.可知老师的触摸给了作者鼓励和严格的要求 使学生能达到应该有的高度。 故C正确。
Unit 2 Fit for life(B卷)
Ⅰ .完形填空
John graduated from a key university and he was very good at his major.He wished to find a goodjob.One day,he went to a company to__1__for ajob.He got the news in a newspaper.He did someresearch on this company.When he was__2__ everything went well.The manager asked himsome questions and he answered them__3__.John was very satisfied with his performances andwas very__4__that he c ould get the job.But at that moment, the manager’ s phone__5__.Hepicked up the phone, listened and nodded.And then he turned around and said to John, “Sorry, Iwant to get some important__6__now.Please give me the book with the red__7__on that desk.”John looked around and found three books on the desk, so John went to the desk, took one book andhanded it to him__8__.Holding the book, the manager__9__the phone and said, “ Sorry,wecannot give the job to you.” John was__10__and wondered why.The manager said, “There arethree__11__.First,when you came into the office room, I found that the third button on your shirthad been missing.Second, there are three books with red covers on that desk,but you didn’ t ask mewhich one I needed and you took one__12__.Third,I was answering the call.You should__13__tothe desk to save time.These__14__showed you are not a careful person.”Therefore,John didn’ tget the job.
We can learn a(n)__15__from John’s experience. Some people don’t__16__the details in our life.But it is the details that__17__.Not only should we value what we learn but also we should paymore attention to the details. Sometimes they can even__18__our succ ess or failure.We shouldform the habit of being careful and learn to keep the__19__of quantity and quality.We should keepit in mind that__20__comes first,without which quantity is of no significance.
【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议的文章 文章通过John的求职经历阐明了一个耳熟能详的道理——细节决定成败。
1 A.apply B vote
C prepare D wait
A 解析根据文章内容 John是一所名牌大学的毕业生 专业成绩非常优秀 希望能够找到一份好工作。 一天 他去一家公司申请职位。 apply“申请” vote“投票” prepare“准备” w ait“等待”。 故选择A。
2 A.contacted B interviewed
C asked D questioned
B 解析根据文章内容他在面试时整个过程都进展得非常顺利。 interview“面试” 符合语境。
3 A.immediately B slowly
A
C generally D fluently
D 解析经理问了几个问题 他都能非常流利地回答。 immediately“立刻” slowly“慢慢地” generally“笼统地 概括地” fluent ly“流利地”。 故选择D。
4 A.grateful B excited
C confident D lucky
C 解析 John对自己的表现非常满意 并且很自信自己可以得到这份工作。 c onfident“自信的”。 故选择C。
5 A.lost B called
C rang D answered
C 解析根据文意 正在那个时候 经理的电话响了。 ring“(电话)响起”。
6 A.arrangement B response
C information D insight
C 解析根据文章内容 经理转过身来对John说自己有重要的信息要获取。arrangement“安排” respons e“回应” information“信息” ins ight“洞察力”。 故选择C。
7 A.cover B picture
C character Dmark
A 解析根据文章内容 经理要求把那本红色封皮的书递给他。 c over“封皮” pic ture“图片” character“人物” mark“标记”。 下文中的“three books with red covers”亦是提示 故选择A项。
8 A.eagerly B politely
C purposely D quickly
B 解析他四处看看 发现桌子上有三本(红色封皮的)书 就拿起一本来礼貌地递给了他(经理)。 eagerly“渴望地” po litely“礼貌地” purposely“故意地” quickly“迅速地”。 故选择B。
9 A.searchedfor B pickedup
C heldon D hungup
D 解析经理手里拿着那本书挂断了电话。 searchfor“寻找” pickup“拿起” hold on“等待 别挂断” hang up“挂断电话”。 故选择D。
10 A.surprised B helpless
C disappointed D worried
A 解析根据文章内容 经理宣布他没有得到这份工作 这和John最开始的预料截然相反。 所以他应该感到惊讶。 surpris ed“惊讶的” he lp les s“无助的” dis appointed“感到失望的” worried“担心的”。
11 A.methods B results
C collections D reasons
D 解析根据上下文 经理解释说拒绝他有三个原因(reasons)。
12 A.randomly B eventually
C regularly D certainly
A 解析根据文意 经理说的第二条理由是桌子上有三本(红色封皮的)书 但你并没有问我具体要哪一本 而是随意地拿了一本。 randomly“随意地” eventually“最后”regular ly“有规律地” c ertain ly“肯定地”。 故选择A。
13 A.rush B run
C walk Dmove
A
B 解析经理解释的第三条理由是我正在接电话 你应该跑步去拿书以节约时间。 干扰项rush用在此语境中有点过。 故选择B。
14 A.parts B facts
C details D stories
C 解析根据文章内容 此处指“这些细节(details)表明了你不是一个认真的人” 故选择
C。 下文的“the details in our life”和“it is the details that______”也是提示。
15 A.subject B idea
C skill D lesson
D 解析我们可以从John的经历中吸取一个教训。 lesson“教训 课程”。 故选择D。
16 A.mind Bmention
C ignore D provide
A 解析从文意可知一些人并不在意细节但有时候就是细节起很重要的作用。mind“注意 留心” 符合语境。
17 A.trouble B count
C interest D impress
B 解析参见上题解析。 trouble“使烦恼” c ount“重要” interes t“使感兴趣 使关注”impress“给……留下深刻印象”。 故选择B。
18 A.describe B replace
C value D determine
D 解析我们不仅要重视我们所学的东西 而且还要更多地关注细节。 有时候甚至就是细节决定成败。 describe“描述” replac e“代替” value“珍惜” determ ine“决定”。 故选择
D。
19 A.selection B importance
C balance D competition
C 解析我们要养成认真的习惯 并且要学会保持数量和质量之间的平衡。 selection“选择” importanc e“重要性” balanc e“平衡” c ompetition“竞争”。 故选择C。
20 A.quality B quantity
C safety D promise
A 解析我们要牢记质量第一的原则 如果没有质量 数量一点意义都没有。 quality“质量” quantity“数量” s afety“安全” promis e“承诺”。 故选择A。
Ⅱ.阅读理解
A
There was once a lonely girl who longed so much for love.One day while she was walking in thewoods she found two starving songbirds. She took them home and put them in a small cage,caringthem with love.Luckily, the birds grew strong little by little.Every morning they greeted her with awonderful song.The girl felt great love for the birds.
One day the girl left the door to the cage open accidentally.The larger and stronger of the two birdsflew from the cage.The girl was so frightened that he would fly away. So as he flew close, shegrasped him wildly.Her heart felt glad at her success in capturing him.Suddenly, she felt the bird goweak,so she opened her hand and stared in horror at the dead bird. It was her desperate love that hadkilled him.
老薛主机,虽然是第一次分享这个商家的信息,但是这个商家实际上也有存在有一些年头。看到商家有在进行夏季促销,比如我们很多网友可能有需要的香港VPS主机季度及以上可以半价优惠,如果有在选择不同主机商的香港机房的可以看看老薛主机商家的香港VPS。如果没有记错的话,早年这个商家是主营个人网站虚拟主机业务的,还算不错在异常激烈的市场中生存到现在,应该算是在众多商家中早期积累到一定的用户群的,主打小众个人网站...
妮妮云的来历妮妮云是 789 陈总 张总 三方共同投资建立的网站 本着“良心 便宜 稳定”的初衷 为小白用户避免被坑妮妮云的市场定位妮妮云主要代理市场稳定速度的云服务器产品,避免新手购买云服务器的时候众多商家不知道如何选择,妮妮云就帮你选择好了产品,无需承担购买风险,不用担心出现被跑路 被诈骗的情况。妮妮云的售后保证妮妮云退款 通过于合作商的友好协商,云服务器提供2天内全额退款到网站余额,超过2天...
桔子数据(徐州铭联信息科技有限公司)成立于2020年,是国内领先的互联网业务平台服务提供商。公司专注为用户提供低价高性能云计算产品,致力于云计算应用的易用性开发,并引导云计算在国内普及。目前公司研发以及运营云服务基础设施服务平台(IaaS),面向全球客户提供基于云计算的IT解决方案与客户服务,拥有丰富的国内BGP、双线高防、香港等优质的IDC资源。 公司一直秉承”以人为本、客户为尊、永...