详解浙江省湖州中学2020-2021学年高二上学期期末调研测英语试题 (含解析)

湖州高防服务器  时间:2021-05-03  阅读:()

浙江省湖州中学2020至2021学年高二第一学期期末调研测试卷

高二英语

本试卷分第Ⅰ卷选择题和第Ⅱ卷非选择题。

第Ⅰ卷

第一部分听力共两节

第一节听下面5段对话每段对话后有一个小题从题中所给的A、 B、 C三个选项中选出最佳选项并标在试卷的相应位置。听完每段对话后你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1.Why is the woman in the store?

A.To get a number.

B.To buy s omething.

C.To collect her items.

2.What is the man warning the woman about?

A.The sea. B.The boat. C.The shore.

3.What is the woman probably doing now?

A.Taking a walk.

B.Reading a book.

C.Doing some shopping.

4.What are the speakers probably doing?

A.Watching TV.

B.Reading newspapers.

C.Collecting advertis ements.

5.What are the speakers mainly talking about?

A.Communic ation skills.

B.Methods of language learning.

C.Films in different languages.

第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题从题中所给的A、

B、C三个选项中选出最佳选项并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前你将有时间阅读各个小题每小题5秒钟听完后各小题将给出5秒钟的作答

时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料 回答第6、 7题。

6.What type of music does the man like now?

A.Ro c k. B. J azz. C.Rap.

7.What is the probable relationship between the speakers?

A.Classmates.

B.Brother and sister.

C.Father and daughter.

听第7段材料 回答第8-10题。

8.Who is the woman talking with?

A.Her son.

B.A friend.

C.A tax i driver.

9.What is the woman worried about?

A. She will be late for her flight.

B. She has no time to hold a party.

C. She couldn’t afford an expensive present.

10.How could the woman be described?

A.Rude. B. Indifferent. C.Anxious.

听第8段材料 回答第11至13题。

11.Why does Johnny want 10 candles?

A.He is 10 years old.

B.He wants to grow up quickly.

C.He prefers the number 10.

12.When does Johnny want to have his party?

A.On Friday.

B.On S aturday.

C.On Sunday.

13.What will Johnny get for a present?

A.A toy train. B.A dog. C.A horse.

听第9段材料 回答第14至17题。

14.What exercise does the woman recommend the man to do at the gym at first?

A.Boxing. B.Cycling. C.Rowing.

15.What would the man like to have at his gym?

A.More rowing machines.

B.A swimming pool.

C. Some boxing equipment.

16.How many calories should the man consume a day according to the woman?

A1800. B.2000. C.2500.

17.How does the man feel about the section ofweight-lifting?

A.Energetic. B.Embarras s ed. C.Positive.

听第10段材料 回答第18至20题。

18.Where is the woman giving this talk?

A. In a school. B. In a factory. C. In acompany.

19.What did Benz first study?

A.Bridges. B.Engines. C.Locks.

20.Who invented the devic e to stop the c ar?

A.Karl Benz’s father.

B.Karl Ben z.

C.Karl Benz’s wife.

第二部分 阅读理解共两节

第一节阅读下列短文从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。

A

I grew up suddenly that winter night after we said goodbye to my aunt,bec ause my mother toldme that we would soon leave for America.On the bus, thinking of the fact that I w ould leave theplace and people I liked, I couldn’t help crying.People on the bus were turning around to look at mecuriously.

Finally, the day came.When we were leaving I thought about all the places I was going tosee—the strange and mysterious places I had known only from books and pictures.I was completely

ataloss.

The following four years taught me the importance of optimism,but the idea did not come tome at once.

For the first two years in New York I was really lost. I didn’t know whatwould happen in thefuture.Because of family moves, I had to study in three schools.Then my mother remarried,andthings became even more complex for me. It took a long time for my stepfather and I got used toeach other. I was often sad and wondered how long“the hard times”would last.

Since I knew English better than everyone else at home, I shouldered more responsibilities. Iwrote letters,filled out forms, translated at interviews with immigration officers, took mygrandparents to the doctor and translated there,and even discussed telephone bills with companyrepres entatives.

Slowly, from my experiences I have learned one important rule: those annoying troubles willfinally go away.

Don’t give up,and something good is bound to happen in the end. I firmly believe that my lifewill turn out all right, even though it will not be that easy.

1.How did the author feel when she knew she would leave for America?

A.Confused. B. Sad.

C.F rightened. D.Annoyed.

2.For the first two years in New York, the author________.

A. studied in three different schools

B.did not think about her future

C.often got lost on the way

D.couldn’t get on well with her stepfather

3.What can we learn about the author from Paragraph 5?

A. She worked as a translator.

B. She helped her family with her English.

C. She paid telephone bills for her family.

D. She attended a lot of job interviews.

【答案】 1.B 2.A 3.B

【解析】

【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者小时候和父母搬到美国生活中经历了很多变故而作者也从这些经历中学到了很多明白了只要我们不放弃所有的烦恼最终都会消失。【1题详解】

细节理解题。根据文章第一段“On the bus, thinking of the fact that I would leave the p lac e andpeople I liked, I couldn’t help crying.(在公交车上想到我要离开这个地方和我喜欢的人我忍不住哭了起来。 )”可知作者知道她要去美国时感到难过。故选B。

【2题详解】

细节理解题。根据文章第四段“For the first two years in New York I was really lost.(在纽约的头两年我真的迷失了。 )”和“Because of family moves, I had to study in three schools. (由于家庭搬家我不得不在三所学校学习。 )”可知在纽约的头两年作者在三所不同的学校学习。故选A。

【3题详解】

细节理解题。根据文章第五段“Since I knew English better than everyone else at home, Ishouldered more responsibilities. I wrote letters, filled out forms, translated at interviews withimmigration officers, took my grandparents to the doctor and translated there,and even discussedtelephone b ills with company representatives. (因为我比家里其他人都懂英语所以我承担了更多的责任。我写信填表格翻译移民官员的采访带我的祖父母去看医生并翻译那里甚至和公司代表讨论电话账单。 )”可知作者用英语帮助她的家人。故选B。

B

In the last c entury,a series of missions have been carried out to explore the moon-Earth’s onlynatural satellite.Among them,NAS A’s Apollo 11 mission was pioneering as it succeeded in landingthe first humans on the moon on July 20, 1969.

Several decades later,NAS A announc ed its Artemis program.Named after the Greek goddessof the moon and twin sister of Apollo, the Artemis program will send humans to the moon by theyear 2024.And this time, the moonwill welcome its first female astronaut.

Up until now,only 12 people,all male,have ever walked on the moon. “No woman has everwalked on the lunar surfac e.”Bettina Inc lan,NAS A c ommunic ations director said in a statement.But the Artemis program will change this.

Women,of course,have been involved in space projects and made valuable contributions. In1963,astronaut Valentina Tereshkova from the Soviet Union became the first woman to travel into

space.

However, the progress towardwomen’s access to space flight programs has been slow.Womenhave been held back by various requirements and security concerns.For example,astronauts had tobe test pilots with a certain amount of experience.This was a problem as the they were all males atthe time.

In 1962,NASAwrote to a little girl who wanted to be an astronaut.The letter said, “We haveno present plans to employ women on spaceflights because of the degree of scientific and flighttraining,and the physical characteristic s,which are required.”

Women have indeed made progress in this particular area,and have advantages over their malecolleagues.Women tend to be smaller,which means they use less oxygen and take up less space insmall spacecrafts.Also,women usually have greater communication skills that make thembetter-suited to long spaceflights.

Despite challenges,women have shown that they have the ability to join that great group ofmen who have gone to the moon.And this will truly be a remarkable moment in history.

4.What can be inferred from the passage?

A. The Apollo 11 was the first mission that was carried out to explore the moon.

B.Women made no progress in the space flight programs in the 20th century.

C. NAS A announced to send the first woman astronaut to the moon by 2024.

D. The Artemis program will only bring women astronauts to the moon.

5. The example given in Paragraph 6 is to show that________.

A. NASA took the little girl’s opinion seriously at that time.

B. it was impossible for a woman to be an astronaut at the beginning.

C. a lot of girls in America were eager to become astronauts then.

D. women had made great progress in space flight programme.

6.Which of the following is an advantage of women over men in space flight?

A.Women usually need more room than man do.

B.Women usually consume more oxygen than men do.

C.Women can easily get used to living in space.

D.Women are more likely to get along with others.

【答案】 4.C 5.B 6.D

【解析】

【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国航天航空局将在2024年把第一位女性航天员送到月球的计划。

【4题详解】

细节理解题。根据文章第二段“Named after the Greek goddess of the moon and twin sister ofApollo, the Artemis program will send humans to the moon by the year 2024.And this time, themoon will welcome its first female astronaut.(阿耳忒弥斯计划以希腊月亮女神、阿波罗的孪生妹妹阿耳忒弥斯命名将在2024年将人类送上月球。而这一次 月球将迎来首位女宇航员。 )”可知美国宇航局宣布在2024年之前将首位女宇航员送上月球。故选C。【5题详解】

推理判断题。根据文章第六段“In 1962,NASAwrote to a little girl who wanted to be an astronaut.The letter said, “We have no present plans to employ women on spaceflights because of the degreeof scientific and flight training,and the physical characteristic s,which are required.”(1962年美国宇航局写信给一个想成为宇航员的小女孩。信中说 “目前我们还没有雇用女性参加太空飞行的计划 因为这需要科学和飞行训练的程度 以及身体特征。 ” )”可推断本段所给出的例子是要说明开始女性是不可能成为宇航员的。故选B。

【6题详解】

细节理解题。根据文章第七段“Also,women usually have greater communication skills thatmake them better-suited to long spaceflights. (此外女性通常有更好的沟通技巧使她们更适合长时间的太空飞行。 )”可知女性在太空飞行中的优势之一在于女性更容易与他人相处。故选D。

C

In order to reduce the risk of suffering from COVID-19,people are supposed to say no to ahandshake,give up high fives, refuse kisses on the cheek and absolutely avoid hugging. So peopleall over the world are changing their daily habits at work and at home to prevent it from spreading.

In France,handshaking is regarded as daily greeting habits.And kissing on the cheek is oftenseen even between people who have only just met.Philippe Lichtfus,a lifestyle expert notes thathandshaking is a relatively rec ent development in human history that began in the Middle Ages.Now,he says simply looking into a person’s eyes can serve as a greeting.

The Brazilian health ministry has recommended that citizens should not share the metal straws

traditionally used to consume the caffeine-rich drink chimarrão.And a kiss—even if it is not on themouth—is totally adv is ed against.

One of Spain’s most treasured traditions is also affected by the outbreak—the kissing ofsculptures of Virgin Mary in the week leading up to Easter.During the holy week, the faithfulbelievers queue up to kiss the hands or feet of sculptures of Mary and the saints, seeking theirprotection.

Germany’s interior minister (内政部长)Horst Seehofer rebuffed Chanc ellor 总理AngelaMerkel’s attempt to shake hands with him, smiling and keeping both his hands to himself.They bothlaughed and Merkel threw her hand up in the air before taking a seat.

In Iran,a video has gone viral (走红) showing three friends meeting,hands in their pockets,two ofwhom are wearing masks, tapping their feet against each other as a greeting.A similar videoin Lebanon shows singer Ragheb Alama and comedian Michel Abou Sleiman tapping their feetagainst each other while making kissing noises with their mouths.

The UAE(阿拉伯联合酋长国) is advising citizens to stop the traditional“nos e to nose”greeting.The UAE also said that people shouldn’t shake hands anymore or kiss.Greet each other“by waving only”.

7.What can we learn from Philippe Lichtfus?

A. Handshaking has a long history.

B. People can continue to kiss on the cheek.

C. It is recommended that people look into other’s eyes as a greeting.

D. It is unusual for two people who have just met to kiss on the cheeks.

8.What does the underlined word“rebuffed”in Paragraph 5 probably mean?

A. Appreciated. B. Refused. C. Accepted. D.Welcomed.

9.What can be inferred from the text?

A. Several traditional greeting hab its are advised against in the UAE.

B People who believe in Virgin Mary must be disappointed to cancel the ceremony.

C. Brazilians are crazy about consuming the caffeine-rich drink chimarrão.

D. Tapping feet against each other has already become a daily greeting in Iran.

10.What does the text mainly tell us?

A. Some old greeting styles are out of date.

B. Some new greeting styles become popular.

C. Different c ountries have different greeting styles.

D. People change their greeting styles to protect themselves.

【答案】 7.C 8.B 9.A 10.D

【解析】

这是一篇说明文。新冠肺炎疫情期间为了避免传播病毒各国民众的问候方式也和以往不一样了。

【7题详解】

细节理解题。根据第二段中“Now,he says simply looking into a person’s eyes can serve as agreeting. (现在他说只要看着对方的眼睛就可以作为一种问候)”可知Philipp e Lichtfus认为现在把注视人的眼睛当作一种问候故选C。

【8题详解】

词句猜测题。根据第五段中“Germany’s interior minister (内政部长)Horst Seehofer rebuffedChancellor (总理)Angela Merkel’s attempt to shake hands with him, smiling and keeping bothhis hands to himself. (Angela Merkel总理想和内政部长Horst Seehofer握手 Horst Seehofer面带微笑没有伸手他rebuffed总理握手的请求)”可知 Horst Seehofer拒绝了总理握手的请求所以rebuffed是 “拒绝”的意思故选B。

【9题详解】

推理判断题。根据最后一段“The UAE(阿拉伯联合酋长国) is advising citizens to stop thetraditional“nose to nose”greeting.The UAE also said that people shouldn’t shake hands anymoreor kiss.Greet each other“by waving only”. (阿联酋建议民众停止传统的 “碰鼻”的问候。阿联酋还表示人们不应该再握手或接吻 “只要挥手致意”就可以了)”可知在阿联酋传统的问候方式不再被建议使用故选A。

【10题详解】

主旨大意题。根据第一段“In order to reduce the risk of suffering from COVID-19,people aresupposed to say no to a handshake, give up high fives, refuse kisses on the cheek and absolutelyavoid hugging. So people all over the world are changing their daily habits at work and at home toprevent it from spreading. (为了降低患COVID-19的风险人们应该拒绝握手放弃击掌拒

2022年腾讯云新春采购季代金券提前领 领取满减优惠券和域名优惠

2022年春节假期陆续结束,根据惯例在春节之后各大云服务商会继续开始一年的促销活动。今年二月中旬会开启新春采购季的活动,我们已经看到腾讯云商家在春节期间已经有预告活动。当时已经看到有抢先优惠促销活动,目前我们企业和个人可以领取腾讯云代金券满减活动,以及企业用户可以领取域名优惠低至.COM域名1元。 直达链接 - 腾讯云新春采购活动抢先看活动时间:2022年1月20日至2022年2月15日我们可以在...

CloudCone 新增洛杉矶优化线路 年付17.99美元且简单线路测试

CloudCone 商家在以前的篇幅中也有多次介绍到,这个商家也蛮有意思的。以前一直只有洛杉矶MC机房,而且在功能上和Linode、DO、Vultr一样可以随时删除采用按时计费模式。但是,他们没有学到人家的精华部分,要这样的小时计费,一定要机房多才有优势,否则压根没有多大用途。这不最近CloudCone商家有点小变化,有新人洛杉矶优化线路,具体是什么优化的等会我测试看看线路。内存CPU硬盘流量价格...

A400互联(49元/月)洛杉矶CN2 GIA+BGP、1Gbps带宽,全场独服永久5折优惠

a400互联是一家成立于2020年商家,主营美国机房的产品,包括BGP线路、CN2 GIA线路的云服务器、独立服务器、高防服务器,接入线路优质,延迟低,稳定性高,额外也还有香港云服务器业务。当前,全场服务器5折,香港VPS7折,洛杉矶VPS5折,限时促销!A400互联官网:https://a400.net/优惠活动全场独服永久5折优惠(续费同价):0722香港VPS七折优惠:0711洛杉矶VPS五...

湖州高防服务器为你推荐
"2018年中文图书第5期新书通报",,,,,支持ipadDescriptionios5重庆网通重庆网通上网资费目前是多少? 小区宽带接入类型的127.0.0.1DNS老是被修改为127.0.0.1,这是为什么?ipad上网为什么ipad网速特别慢win7如何关闭445端口如何判断445端口是否关闭chromeframe有用过 Google Chrome Frame 的吗google分析google analysis干什么用的?联通合约机iphone5联通合约机iphone5能用移动卡吗
代理主机 cc域名 qq空间域名 中国域名网 smartvps t牌 国外php主机 kddi 商家促销 国内php空间 发包服务器 java空间 台湾谷歌地址 阿里云浏览器 刀片式服务器 hinet 免费申请个人网站 免费dns解析 根服务器 xuni 更多